Adana’da 2 binden fazla lösemi hastası var

 

Lösemi hastası çocuk ve yetişkinlere maddi ve manevi destek sağlayan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Adana Bölge Ofisi Aktif İletişim Sorumlusu Nadide Büşra Kaynak ve Sosyal Hizmet Uzmanı Neşe Çavdar, iyileşmiş hastaları Yusuf ve Nehir ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

 

ÇGC’yi ziyaretlerinde, Başkan Yardımcısı Dilek Akın ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan tarafından konuk edilen LÖSEV’liler, lösemi hastaları için yaptıkları faaliyetler konusunda bilgi paylaşımında bulundular.

 

Adana Bölge Ofisi Aktif İletişim Sorumlusu Nadide Büşra Kaynak, sürekli değişkenlik göstermekle birlikte Adana’da 2 binin üzerinde lösemi hastası olduğunu, LÖSEV olarak bu hastalara düzenli olarak her ay mutlu et paketleri ve hijyen yardımlarında bulunmakla birlikte tedavi süreçlerinin her adımında yanında olduklarını bildirdi.

 

LÖSEV: BÜYÜK AİLE

LÖSEV’in Adana’daki yüzlere gönüllüsü ile büyük bir aile olduğunu belirten Kaynak, bu desteklerin hastaların tedavilerinin yanı sıra moral ve motivasyonlarının sağlanmasında çok kıymetli olduğunu ifade ederek, “Gönüllü ordumuza yeni üyeler eklemek için özellikle üniversitelerimizde farkındalık çalışmaları yapıyor, seminerler düzenliyoruz” dedi.

 

KANSER TEDAVİ EDİLEBİLİR HASTALIK

Kanser her ne kadar “kötü” hastalık olarak bilinse de günümüzde tedavi edilebilir olduğuna dikkati çeken Kaynak, bu konuda da toplumu bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çabasında olduklarını ifade etti. 

 

“KEŞKE”LER OLMASIN İSTİYORUZ

Sosyal Hizmet Uzmanı Neşe Çavdar ise LÖSEV’in sadece çocuklara değil, yetişkinliklere de hizmet veren vakıf olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

“Toplumda halen bunu bilmeyenlerin bulunduğuna tanık oluyoruz. Mesela Adana’daki 2 binden fazla lösemi hastamızın yüzde 65’i yetişkin. Bazı hastalarımız, vakfın yetişkinlere de yardım ettiğini bilmedikleri için zor günler getirdiklerini belirtip ‘keşke’ diyorlar. Bu nedenle hiç kimsenin ‘keşke’ dememesi için elimizden gelen çabayı harcıyoruz.”

 

Neşe Çavdar, hastalığın tedavisinin evrelerine göre 2 yıl da 5 yıl da sürebildiğini, tedaviden sonra da onların yanında olduklarını belirterek, “Mesela çocuklar tedavi sürecinde havuza, denize giremiyorlar. Biz onları tedavileri tamamlandıktan sonra Bodrum’daki tesislerimizde misafir ediyoruz” dedi.

 

Çavdar, Yusuf ve Nehir gibi iyileşen hastalarının tedavi gören hastalar için büyük umut olduklarını hastane ziyaretlerinde hastaların karşılarında iyileşmiş hastaları gördüklerinde önemli bir moral ve motivasyon sağladıklarını kaydetti.

 

ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan ise ÇGC olarak LÖSEV’in her zaman yanında olduklarını belirterek, ziyaretleri için teşekkür ettiler.

 

 



Diğer Fotoğraflar