‘Adana’nın dijital ikiz şehrini yapacağız’

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Ayyüce Türkeş,  seçim programları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerine devam ediyor. Türkeş, “Adana’nın dijital ikiz şehri projesini hayata geçireceğiz” dedi.

TEKSTİL FABRİKASI ÇALIŞANLARINA ZİYARET

Dr.Ayyüce Türkeş, İYİ Parti  İl Başkanı Veysel Yıldız ve yanındaki heyet ile birlikte Seyhan ilçesinde bulunan Peteknaz, Eleda ve Karamut Tekstil Fabrikalarını ziyaret etti. Firma yetkilileri yapılan görüşmede, “Adana’mızın  ekonomik kalkınması için bize büyük görevler düşüyor. Fabrikaları kurduktan sonra ilçemizdeki istihdamı nasıl arttırabileceğimize odaklandık. Şimdi ise,  vatandaşlarımıza istihdam sağlayan büyük fabrikalar oluşturduk. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Ayyüce Türkeş’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

Tekstil işçileri ile de görüşen Dr. Türkeş, burada yaptığı açıklamada, ziyaretinde bulundukları firmaların özellikle dünya markalarına üretim yaparak yurt dışı ihracatla ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Adana’nın sanayi ve gastronomi şehri olması avantajından faydalanıp ilgili alanlarda fuarlar düzenleyeceğiz. Ulusal ve uluslararası fuarlara Adana’yı temsilen kendimizi davet ettireceğiz. 31 Mart'tan sonra uygulamaya koyacağımız  projelerimizle Adana'mızda üreten kim varsa yanlarında olacağız.”

‘ŞEHRİN TÜM UNSURLARINI DİJİTALLEŞTİRECEĞİZ’

 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'ne de ziyarette bulunan  Dr. Türkeş, Şube Başkanı Hıdır Çak ve şube yönetimi ile bir süre görüştü. Dr.Türkeş, Adana’nın dijital ikiz şehri projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, “Bu proje sayesinde Adana’nın şehir planlama konusunda yaşadığı pek çok sorunu çözeceğiz. Şehir planlamacılar, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kuracağımız bir ekiple, Adana’nın Dijital İkiz Şehrini yapacağız, dijital teknolojiler ile kentsel operasyonel mekanizmaları birleştireceğiz. Şehrin tüm unsurlarının dijitalleştirilmesi ve tüm kentin gerçek zamanlı görselleştirilmesi, kentsel iyileştirme için bir planlama modeli oluşturacağız” dedi.

 

Gün içinde yerel gazetelere de ziyaretlerde bulunan Dr.Türkeş,  yerel gazetelerin personel giderleri ile kalıp, mürekkep, baskı, dağıtım gibi yüksek harcama maliyetlerinin altında adeta ezildiğini belirterek şunları söyledi:

‘YEREL GAZETELER YAŞAM SAVAŞI VERİYOR’

“Yerel gazetelerin sorunlarına  bir çözüm üretmemiz gerekiyor.  Yerel gazeteler yaşam savaşı vermektedir. Kağıttan mürekkebe, elektronik cihazlardan yazılımlara kadar medya sektöründe kullanılan malzemelerin çoğu ithaldir. Bu olumsuz sürecin durdurulması için medya kurumları, malzeme kullanımında dışa bağımlılıktan kurtarılmalı, eskisi gibi yerli kağıt fabrikaları kurulmalı ve işletilmeli, gerekli ekonomik destek verilerek çıkmalarına olanak sağlanmalıdır.

Pandemi döneminde  ve daha sonra  deprem felaketi nedeniyle yerel basına yeterli destek verilememiştir. Dolayısıyla sizlerin daha güçlü olması, daha aktif olması, daha iyi ürün üretmesi, daha iyi gazete çıkarılması bizim işimizi de kolaylaştırır. Gazetecilik Yasası’na acilen ihtiyaç vardır. 31 Mart’tan sonra burada sizlerle birlikte bu mücadeleyi çok daha güçlü bir şekilde yapacağımıza inanıyorum. Çünkü bizim bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. “



Diğer Fotoğraflar