‘Adana, Türkiye ve Dünya temiz kalsın’

Adana Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle; sürdürülebilir kalkınma ilkesini benimseyerek atık oluşumunun önüne geçilmesi ve atık azaltımı yaklaşımını hedefleyerek, Dünya Çevre Günü kapsamında, 5 ve 6 Haziran tarihlerinde; geleceğin mimarları olacak çocuklara ve halka çevre bilinci kazandırmak amacıyla etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Merkez Park Gondol Maria Sergi Alanı’nda; okulların, sivil toplum kuruluşlarının, uzman eğitimcilerin katılımı ile Sıfır Atık Bilgilendirme Eğitimleri, Atık Defileleri, Atık Sergileri, Tiyatro Gösterileri, Atıktan Geri Kazanım Origami Atölyeleri, Müzik ve Şiir Dinletileri gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gondol Marina Çevre Etkinlik Alanı’nda çeşitli okullara mensup öğrenciler; atık defilesi, drama, tiyatro, deniz kirliliğiyle ilgili origami sergisi, geri dönüşüm atık materyal sergisi, her atık çöp değildir sergisi, resim, heykel ve görsel sanatlar sergileri, şiir, müzik dinletileri gerçekleştirdi.

Yine okulların katkı ve katılımları ile geri dönüşüm, geri kazanım, deniz kirliliği, atıklar, iklim değişikliği, gibi konularda farkındalık çalışmaları yapıldı.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi NİYET Akademi’nin hazırladığı malzeme ve materyaller de sunuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca; “Çöp Değil Çiçek Oldum” konulu atölyeler düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gündüz Bakım Evleri’nin, “Atıktım Sanat Oldum” temalı atölyeleri etkinliklere renk kattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında; Prof. Dr. Fatma Çevik; “Ekosistem Hizmetleri Su Ayak İzi”, Prof. Dr. Hüseyin Çetin; “Atık mı? Zehir mi?”, Çevre Yüksek Mühendisi Hakan Güney de; “Tüketim Alışkanlıkları ve Atıklar” konularında bilgilendirme yaptılar.

 

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları sergi ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

 



Diğer Fotoğraflar