‘Allah rızası için çocuklarımı bana gösterin'

 

Neşet KARADAĞ-ÖZEL HABER

 

Adana’da 32 yaşındaki eşi Burcu Cöddü’yü yaş gününde yaş pasta sürprizi yapmak isterken silahla öldüren,  2 kayınbiraderini ise silahla öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen 39 yaşındaki Uğur Cöddü’nün ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi. Cöddü, “Olay günü eşimin yaş günüydü, kendisine sürpriz yapacaktım,  yaş pastasını bile almıştım. 16-17 aydır çocuklarımı görmüyorum. Allah rızası için çocuklarımı bana gösterin” diye yalvardı.

Sarıçam Mahallesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde oturan 2 çocuk annesi Burcu Cöddü, iddiaya göre, hasarlı araç işi yapan eşi Uğur Cöddü ile yaşadığı geçimsizlik nedeniyle sık sık çocuklarını da alıp babasının evine gitti. Her seferinde aile büyüklerinin araya girmesi üzerine Burcu Cöddü çocukları ile birlikte eşi Uğur’un yanına döndü. Uğur Cöddü’nün yine iddiaya göre, eşinin üzerine kredi çekmesi ve son olarak da eşini mevlide göndermemesi üzerine araları yeniden bozuldu. Burcu Cöddü babası Metin Şimşek’i telefonla arayarak kendisini alıp evlerine götürmesini istedi. Baba Metin ve anne Medine Şimşek 15 Mayıs 2023’te kızlarını 2 torununu alıp evlerine götürdü.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Burcu Cöddü, kardeşleri Süleyman ve Harun ile yengeleriyle birlikte doğum günü olan 15 Mayıs 2023’te çocuklarının kitapları ve okul kıyafetlerini almak için eşi Uğur Cöddü’nün kaldığı eve gitti. İddiaya göre, Uğur Cöddü, çocuklarının kıyafetlerini vermeyince tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Uğur Cöddü silahla eşi Burcu’yu öldürdü, kayınbiraderleri Harun ve Süleyman’ı da yaraladı.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Uğur Cöddü hakkında Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nde  ‘Eşe ve Kadına Karşı Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçlarından, ölümlü olayda çıkan kavgaya karıştıkları iddia edilen sanık Uğur Cöddü’nün babası Osman Cöddü, kardeşi Ünal Cöddü ile öldürülen Burcu Cöddü’nün kardeşleri Harun ve Süleyman Şimşek, babası Metin ve annesi Medine hakkında da ‘Kasten Yaralama, Silahla Basit Yaralama’ suçlarından açılan davaya devam edildi.

 ‘EŞİMLE SORUNUMUZ YOKTU’

Duruşmaya tutuklu sanık Uğur Cöddü ile avukatı katıldı. Diğer sanıklar ile avukatları gelmedi. Uğur Cöddü, öldürdüğü eşi ile aralarında herhangi bir sorun olmadığını, kavga ve tartışma dahi yaşamadıklarını söyledi, “Eğer ben eşimi dövmüş olsaydım eşim olay sırasında yanıma gelip ‘Tamam gitmeyeceğim’ dermiydi. Eşim zorla götürüldüğünü söylemişti. Eşimle kaçarak, birbirimizi severek evlenmiştik” dedi. Geçen celse dinlenen tanıkların da eşini tanımadıklarını yalan söylediklerini iddia etti.

‘GELSENE ERKEK’

Olay günü kayınbiraderi Harun’un kendisine telefon açıp “Gelsene erkek” dediğini ifade eden Cöddü, savunmasına şöyle devam etti:

“Ben de Harun’a ‘evime geçiyorum sen gel’ dedim. Bile bile evime geldi. O gün eşimin doğum günüydü. Eşime sürpriz yapacaktım. Doğum günü için yaş pastasına kadar her şeyi almıştım. Ben evimize gittiğimde, eşim ve yengeleri çocuklarımın okul kıyafetlerini ve eşyalarını topluyordu. Çocuklarımın eşyalarını almalarına izin vermedim. Çıkan arbede sırasında kafama darbe aldığım için nereye ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Burcu’yu görmedim. Önümde olup olmadığını da hatırlamıyorum. Rastgele ateş ettim. Kimi vurduğumu bilmiyorum. Eşimi öldürdüğümü Cinayet Amirliğinde öğrendim o anda yıkıldım. Çok pişmanım.”

‘ÇOCUKLARIMI GÖSTERİN’

Sanık Uğur Cöddü, yaklaşık 16-17 aydır çocuklarını görmediğini belirterek, “Allah rızası için çocuklarımı bana gösterin” diyerek yalvardı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Uğur Cöddü’nün tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.



Diğer Fotoğraflar