Bilimsel işbirliği

 

 

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği'nin jinekolojik kanserlerin tanı ve tedavisindeki son gelişmelerin konuşulduğu iki gün süren bölge toplantısı Adana'da yapıldı.

 

Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Gaziantep Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ile Sütçü İmam Üniversitesi’nden çok sayıda jinekolojik onkoloji uzmanının konuşmacı ile izleyici olarak katıldığı ve sekiz oturumda gerçekleşen toplantıda, dünden bugüne jinekolojik onkoloji cerrahi ile jinekolojik kanserlerin tanı ve tedavisindeki son gelişmeler konuşuldu.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Türkiye'de İlk Kurulan Merkezlerden Biri”

Toplantının açılışında konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı'nın Türkiye'de ilk kurulan ve gelişen merkezlerden biri olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Tuncel, "Daha sonra Başkent Üniversitesi ve en son olarak Adana Şehir Hastanesi bünyelerinde kurulan jinekolojik onkoloji üniteleri ile bugün Adana'da üç önemli merkez bu konuda hizmet vermektedir. Bu toplantının bu üç merkezimizin işbirliği ve dayanışması içinde gerçekleşmesini çok önemsiyor, başarının önemli bir adımı olarak görüyoruz. Kadın üreme organları kanserlerinin tanı ve tedavisine yıllarını vermiş deneyimli hocalarının ve genç meslektaşlarımızın burada bir araya gelmesiyle oluşturulan bilimsel ortam ve bilgi paylaşımının, birçok kadında çok sıkıntılı süreçler yaşatabilen, tanı ve tedavisinde gerçekten yeni ilerlemelere ihtiyaç duyulan jinekolojik kanserlerin yönetimine önemli katkısı olacağına inanıyorum." diye konuştu. 

 

Prof. Dr. Haberal: “Sağlık Konusunun Bir Ekip İşidir”

Adana'nın Çukurova'daki çeşitli illere önemli sağlık hizmeti verdiğini vurgulayan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, sağlık konusunun bir ekip işi olduğuna dikkati çekerek, "İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları üç yıl sürdü, sağlık çalışanlarımızdan maalesef çok fazla kayıp verdik. Onları da rahmetle şükranla anıyorum. Sağlık ekibi olmadan bir yere varmak mümkün değildir. Her ne kadar zaman zaman biz sağlıkçılar farklı birtakım davranışlara maruz kalsak da görevimizi yine en şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Hizmetin yanı sıra bilimsel çalışmaları da devam ettirmek zorundayız. Bu toplantıda yine bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı bir toplantı olacaktır." dedi.

 

Prof. Dr. Ayhan: “Derneğimiz Dünya Genelinde Büyük Yere Sahip”

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan ise, bu tür toplantılar hem bilgileri tazelemek hem de kaliteli paylaşımlar için önemli olduğunu ifade etti. Dünya genelinde Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğinin büyük bir yeri olduğunda işaret eden Prof. Dr. Ayhan, bilimsel yayınlarla bunu devam ettirmek istediklerini, bu konu da genç meslektaşlarında büyük görevler düştüğünü hatırlattı.

 

İki Günde 8 Oturum Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar da, bu yıl ilk kez üç büyük merkezin güç birliği yaparak Adana’da bu toplantıyı gerçekleştirdiğini bildirerek sponsorlara teşekkür etti.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Çelik ile Adana Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı, Klinik Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Narin’in de açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği toplantı iki gün süren oturumlarla sona erdi.



Diğer Fotoğraflar