Çevreci öğrenciler

 

Minik yüreklerdeki çevre ve ağaç sevgisine örnek bir hareket Adana’da gerçekleştirildi. Seyhan İlçede bulunan Şehit Duran İlkokulu öğrencileri, duyarlı ve örnek öğretmenlerinin önderliğinde hem Cumhuriyetimizin 100. Yılını, hem de Ağaçlandırma Günü etkinliğini birlikte kutlamanın heyecanını yaşadılar.

Sarıçam’ın Hakkıbey bölgesindeki ağaçlandırmaya uygun alanda 250 çam fidanını toprakla buluşturan minik öğrencilerin heyecanı, öğrencilerine doğa sevgisini aşılamanın heyecanını taşıyan öğretmenleri ve kendilerine bu konuda destek olan iletişimci gönüllülerle birleşince ortaya unutulmaz bir heyecan ve muhteşem bir sevgi seli çıktı.

 

ŞÖLEN GİBİ FİDAN DİKME TÖRENİ

 

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkıları ve rehberliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğünden araç temini ile yola çıkan Şehit Duran İlkokulu’ndan 4 öğretmen ve 80 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği tam anlamıyla bir görsel şölene dönüştü.

Fidan dikme etkinliğinin organizasyonuna katkıda bulunan İletişim Uzmanı Bünyamin Deniz Kıraç, “Fidan dikmenin önemini tüm çocuklarınızın gülen gözlerinde gördük.  80 minik öğrencimiz ve 4 örnek öğretmenimizle katıldığımız bu güzel etkinlikte 250 çam fidanını toprakla buluşturduk” dedi.

 

ÖRNEK ÖĞRETMENLERİN HEYECANI

 

Şehit Duran İlkokulu’nda görev yapan Sibel Toğrul, Oya Meriç, Ayşe Pınar Verdi ve Güzide Belgin Sarı isimli öretmenlerin, öğrencilerine ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaları, gelecekte kulaklarına küpe olacak nitelikli olduğunu belirten Kıraç, “Bizler öncelikle çocuklarımıza ve tüm insanlara ormanlarımızın önemini anlatmalıyız. Bu konuda onlara yol göstermeli, rehberlik yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Ağaçların, temiz bir hava için vazgeçilmez hazinelerimiz olduğunu belirten öğretmenler de, “Bugün küresel ısınma, akciğer sorunları ve aşırı yorgunluk hissi gibi sorunların kaynağında dolaylı olarak oksijen azlığının ve karbondioksit fazlalığının büyük bir etkisi vardır. Karbondioksiti azaltmak için havadaki oksijen miktarını artırmamız gerekiyor ve bunun için de milyonlarca ağaç dikmemiz bile yeterli olmuyor. Herkesin her sene en az 5 fidan dikmesini gerekiyor” diye konuştular.

 

YAŞANABİLİR BİR HAYAT İÇİN

 

Yemyeşil bir dünya, yaşanabilir bir hayat için, “Hiçbir şey zor değil. İş işten geçmeden sonra doğaya karşı saygılı olmanın gerekliliğini vurgulayan öğretmenler, “Zaman kaybetmeden, çocuklarımızı daha ilkokul çağında ağaç ve doğa sevgisi ile tanıştırmalı ve yarınlara onları bu sevgi ortamında büyümelerine katkı sağlamalıyız. Bu tüm eğitimcilerin, tüm öğretmenlerin, tüm anne ve babaların en öncelikli görevi olmalıdır” dediler.

Bu yıl hem Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusu, hem de Ağaçlandırma günü etkinliğini birlikte kutladıklarını, öğrenciler ve öğretmen arkadaşları ile bu etkinliğe  çok heyecanlı gittiklerini, öncelikle çocuklarla çok mutlu bir şekilde döndüklerini belirten öğretmenler, “Bu girişimimizin tüm eğitim caimasına örnek olacağını, Orman Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek uygun zamanlarda, işaret edilen yerlere fidanlar dikilerek, yemyeşil bir dünya için çocuklarımız küçük yaşta bilgi sahibi yapılmalı, bu konuda eğitilmeli ve bilinçlendirilmelidir” diye konuştular.

Öğretmenler ve etkinliği organize eden gönüllüler, bu etkinlik nedeniyle kendilerine büyük destek sağlayan, öncülük yapan Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve orman alanında kendilerine yol gösteren görevliler ile ulaşım konusunda her türlü desteği ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına da teşekkür ettiler.



Diğer Fotoğraflar