‘Parasız erkeğe adam mı denir deyince ateş ettim’

 

Neşet KARADAĞ-ÖZEL HABER

 

Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eski eşi Nizip Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Feray Balkan’ı (39) annesinin evinin bulunduğu apartmanın girişinde tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan astsubay Seçkin Ergü (39) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle hakim karşısına çıktı. Sanık Ergü, eski eşini öldürdüğüne pişman olduğunu belirterek, “Oğluma kek almıştım onu verecektim. Bana ‘bir kek için mi geldin, oğlumuzun tablete ihtiyacı var’ dedi. Ben de masraf yaptığımız söyleyince ‘parasız erkeğe adam mı denir?’ deyince silahımı çıkarıp gözümü kapatarak hedef almadan ateş ettim. Bir anlık” oldu diyerek ağladı.

 

Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Acil Tıp Uzmanı Dr. Feray Balkan, annesi Eda Balkan'ı ziyaret etmek için Adana'ya geldi. 1 yıl önce astsubay eşi Seçkin Ergü'den boşanan Feray Balkan, çocukları Asya (12) ve oğlu Aliş (4) ile gezdikten sonra annesinin evine döndü. Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki apartmana 8 Mart'ta giren Balkan, ardından eski eşinin binaya girdiğini fark etti. Çocuklarının asansöre bindiren Balkan, eski eşinin silahlı saldırısına uğradı. Ergü'nün beylik tabancası ile vurduğu Feray Balkan hayatını kaybetti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan astsubay Seçkin Ergü, hakkında Adana 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan açılan davada yargılanmaya başladı. Duruşmaya, tutuklu Seçkin Ergü, öldürülen doktorun ablası ve tarafların avukatları katıldı.

‘HARCAMASI ÇOK OLURDU’

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen astsubay Seçkin Ergü, savunmasını yaparken zaman zaman ağladı. Eski eşi ile kaçarak evlendiklerini belirten Ergü, “Feray’ın  harcaması çok olurdu. Ben de kendisine destek olurdum. 2 yıl Hakkari’de 1 yıl da İstanbul’da çalıştım. Kendisine devamlı destek oldum. Hatta annemin haberi olmadan kredi çekip eşime verdim. Destek olmadığım zaman beni cezalandırıyordu, ayrı yatıyordu” dedi.

‘2 KEZ BOŞANDIK’

Eşinin Adana’daki evi satmaya kalkması yüzünden aralarının soğuduğunu belirten sanık Ergü, savunmasına şöyle devam etti:

“Gaziantep’te çalışırken anlaşmalı boşandık. Üzerimize olan malları yarı yarıya paylaştık. Eşim davayı geri çekince birlikte yaşamaya başladık. İlişkimiz bazen iyi bazen kötü oluyordu. Para verdiğimde beni seviyor vermediğimde sevmiyor hissine kapılıyordum. Eşim boşanmak istediğini söyledi. Kendisine sertlik bir şey yapmadım, sertlik yapacak biri de değilim. Arabayı bana ve bir miktar üzerine para teklif etti kabul ettim. Tekrar boşandık. Ancak eşimle birlikte yaşamaya devam ettik. Karı koca hayatı yaşıyorduk. Çocuklara bakıyordum. Annesi, ablası ve arkadaşları geldiklerinde beni kendi evime gönderiyordu.  Beni görmesinler istiyordu.  Ne benden uzak duruyordu ne de benden kopuyordu. Bilgisayardan başka biriyle cinsel içerikli mesajlarına rastladım. Beni göndermiyordu. Zor durumda olduğunu anladım. Uzmanlık sınavına hazırlanırken psikolojik destek aldığını söylemişti. Durumu ablasına söyledim, psikoloğa götürmeyi söyledim. Birlikte psikoloğa gittik, durumu anlattık. Psikolog ‘madem boşandınız, ayrı yaşamayı da öğrenin’ dedi.”

ESKİ EŞİNİ NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATTI

Katil zanlısı astsubay Seçkin Ergün eski eşini nasıl öldürdüğünü de şöyle anlattı:

“Eşim iş çıkışında annesinin geleceğini söyleyip çocukları almamı söyledi. Çocuklarımı aldıktan sonra yemeğe götürdüm. Yemek yiyeceğimiz için almış olduğum keki oğlumun yemesine izin vermedim. Yemekten sonra çocuklarımı eve bıraktım. Eşim,arkadaşının arabasıyla Adana’da annesinin evine gideceğini söyledi.  Ben de Mersin’deki konsere gitmek için bilet almıştım. Arabada çocuğuma aldığım keki gördüm. Oğlumun aç olabileceğini düşünerek keki vermek için hastaneye gittiğimde görevli eşimin çıktığını söyledi. Ben de Adana’ya yola çıktım. Eşim, annesinin evine gideceğinden oraya gittim. Keki vermek için eşimi ve çocuklarımı bekledim. Araba geldi, eşim ve çocuklar indi, annesi yoktu. Keki vermek için eşimin yanına gittim. Çocuklar o sıra yukarı çıktı. Eşim bana ‘bir kek için mi geldin, bir kekle baba mı olunur Aliş’in tablete ihtiyacı var, işim başımdan aşkın defol git.’ dedi. Masraf yaptığımızı söyleyip tablet alımını ertelememiz gerektiğini söyleyince eşim, ‘Parasız erkeğe adam mı denir adam değilsin git başımdan” deyince sinirlendim. Silahımı çıkardım, gözümü kapattım, hedef almadan 2-3 el ateş ettim. Yere düşünce nefes alıp almadığını kontrol ettim. O sırada polis geldi. Keki vermeye gelmiştim. Bir anlık oldu. Planlı olsa evde yapardım, kaza olurdu. Bir anlık sinirle oldu, özür diliyorum. Üzgünüm, pişmanım.”

‘DENK DEĞİLLERDİ’

Öldürülen Feray Başkan’ın öğretmen olan ablası F.B., sanığın yalan söylediğini belirtti. Acılı abla, “Feray benim kızım, en yakın dostumdu. Kızıma iftira atıyor, yalan söylüyor.  Denk değillerdi. Kapımıza ağlayarak geldiğinde evliliklerine onay vermedik. Hayatının en büyük hatası bu şahısla karşılaşması oldu. Bu adam internet, bilgisayar bağımlısı. Kardeşim bana, ‘ne kocalığını gördüm ne de çocuklarımla ilgileniyor’ dedi. Devamlı bilgisayardan kumar oynuyordu, devamlı dışarıdan yerdi.  Çocuğumu tehdit etmiş. Bizimle tehdit etmiş. Kardeşim ‘maması azalınca önüne parayı atıyorum sakinleşiyordu’ derdi. Şikayetçiyim en ağrı şekilde cezalandırılmasını istiyorum” Dedi.

Öldürülenin ağabeyi F.B. da, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

‘YAPMA DİYE BİR SES DUYDUK’

Tanık E.Ö. ise, işyerinde otururken silah sesi duyduklarını belirterek, “Silah sesinden önce bir kadın sesi duyduk. Sonra silah sesleri geldi. Kadın ‘yapma’ der gibi yüksek sesle bağırıyordu. Ne olduğunu anlamaya çalışırken sanık apartmandan çıkıp polise teslim oldu” dedi.

‘BİRBİRLERİNDEN KOPAMIYORLARDI’

Sanığın öğretmen olan ablası da, kardeşi ile yengesinin kaçarak, severek evlendiklerini söyledi. Kardeşinin istenmediğini belirten abla, “Uzun süre küs oldular. Evlilikleri sorunlu geçti. Ben devamlı kendilerine ‘problemlerinizi kendiniz çözün’ dedim. 2 boşanma süresi geçirdiler, birbirlerinden kopamıyorlardı, sürekli tartışıyorlardı” dedi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Seçkin Ergü’nün tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.



Diğer Fotoğraflar