Pote Lounge Türkiye'ye açılacak

Pote Lounge Türkiye'ye açılacak

 

Ersin Yelimgil, hobi ile başlayan hiç bilmediği sektöre Pote Lounge Restoran ile giriş yaptı. Kısa zamanda Pote Lounge'ı marka haline getirdi. Şuan 40 kişiye istihdam sağlayan Pote Lounge'ı Türkiye'ye yaymak için yeni yatırımlar çalışması yapıyor. 

 

SICAK AİLE ORTAMI

 

Ersin Yelimgil, hizmet sektörünün zor olduğunu ancak kendi işi Uluslararası Lojistik'ten bu konuda tecrübeli olduğunu söyledi. Şuan ana işinin bu olduğunu vurgulayan Ersin Yelimgil, Pote Lounge'ın neden tercih edildiğini ise "Her şey kaliteli ve sıcak aile ortamı" olarak özetledi.  

 

Ersin Yelimgil, soruları yanıtladı

 

Daha önce bu sektörde bir geçmişin var mıydı?

 

Hayır hiç olmadı ben bu sektöre ilk Pote Lounge ile girdim daha önce bir tecrübem yoktu. Lojistik Uluslararası taşıma işim var ve hala ona da devam ediyorum. 

 

Neden böyle bir sektör?

 

Aslında hobi gibi başladı ama çok talep görünce hobilikten çıktı ayrı bağımsız işletme hatta ana işim gibi oldu şuanda zamanımın çoğunu burada harcıyorum ve bu işi sevdim. 

 

Hizmet sektörü zordur seni yoruyor mu?

 

Benim diğer işim de hizmet sektörü olduğıu için bu oradan tecrübeliyim. Mutfak ve Sushi ekibim iyi olunca diğer işimden de tecrübe olunca zorlanmadım. Hatta lojistikte hizmet daha zor. Çünkü orada sürekli değişen fiyatlar var, ödeme vadeleri var, malın geç gitmesi var gibi daha zor ve müşteriyi memnun etmen lazım. Bu sektör iyi bir ekiple kısmen daha kolay. 

 

Yetişmiş eleman sıkıntısı yaşıyor musun?

 

Yetişmiş eleman sıkıntısı ençok bu sektörde var. Turizm otelcilik okullarından bize çok eleman gelişi  yok. Çünkü ileride otel düşündükleri için daha çok turistik bölgelere gidiyorlar. Hepsi turizme gittiği için Adana'da yazın hiç eleman bulunmuyor. 

 

Franchising isteyenler konusunda ne düşünüyorsun?

 

Franchising konusunda ben hassas ve titizim çünkü bunu vereceğim kişiye çok güvenmem lazım ve herhalde güvenemem ve yaparsam kendim şubeleşirim. Çünkü kalite ve hizmet konusuda çıtamızı düşüremeyiz. 

 

Şubeleşme çalışmaları ne aşamada?

 

Bu yıl bayağı bunu düşündüm ve yaparsam Mersin, Antalya, İzmir  gibi kıyı şeridinden başlamak daha sonra İstanbul ve Ankara'da istiyorum. Bu konuda hala fizibilite çalışmalarına devam ediyoruz ve biraz daha zaman alacak gibi. Adana'da işlerimiz çok iyi sanırım önümüzdeki yaza doğru şekillenecek. Altyapısı ve eleman yetiştirme aşamasındayım. İlk etapta gidip gelme ve kontrolü daha iyi olacağından Mersin'e açmayı düşünüyorum. Burada 40 kişiye istihdam sağlayan bir işletmeyiz ve diğer tedarikçilerimizi de işin içine kattığımızda aslnda yüzlerce kişiye istihdam sağlayan bir kurumuz.

 

Pote Lounge neden tercih edilsin?

 

Bir kere öncelikle yemeklerimiz lezzetli çünkü damak tadına çok dikkat ediyoruz ve Sushi'lerimiz de aynı şekilde çok lezzetli. Sıcak bir ortam, daha çok aileniz ile gelebileceğiniz sıcak bir ortam. İnsanlar burada kendini rahat hissediyorlar. Her şeye dikkat ediyorum suratı asık bir eleman olmaz burada olursa sorguluyorum. Herzaman güleryüzlü olmalıyız. Çok geniş bir mutfak portföyüne sahibiz. Dünya mutfağının hertürlü yemeği mevcut. Mantı da var kendimiz yapıyoruz. Ekmeğimizi ve hamburger köftelerimizi de kendimiz yapıyoruz.



Diğer Fotoğraflar