‘Sizinle işim yok’

Masa altına saklanan eski eşini, tüfekle yaralayan kocanın yargılanmasına devam edildi, davada olayın görgü tanıklar o korkunç anları anlattı

‘Sizinle işim yok’

Neşet KARADAĞ-ÖZEL HABER

 

Adana'da, Oktay Demiröz'ün (35), pompalı tüfekle eski eşi N.K.’yı (29), işyerindeki s aklandığı masanın altında ağır şekilde yaralaması olayını gören tanıklar o korkunç anları anlattı. Tanıklar, “Sanık elindeki silahı bize doğru doğrultarak ofise girdi ''sizinle işim yok'' dedi. Masanın altındaki N.'yi buldu. Biz bu esnada ofisten dışarı çıkmaya çalışıyorduk” dedi. N.K.’nın avukatlarından İlke Yabanoğlu, sanığın annesi S.T.’nin çocuklara anneleri lehine konuşmamaları için baskı yaptığını iddia ederek, “Çocuklardan E.’nin başını su dolu kovaya sokarak ne şekilde konuşacağını söylemiştir ve çocuğu boğmaya çalışmıştır” dedi.

Oktay Demiröz, iddiaya göre; bir süre önce boşandığı N.K.'yi kıskanmaya başladı. Kısaknç koca, 16 Şubat'ta eski eşinin çalıştığı Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'ndaki iş yerini pompalı tüfekle bastı. İş yerinde çalışanlar korkudan kaçarken, N.K. de masanın altına girip saklandı. Elindeki tüfekle iş yerindeki odaları tek tek gezen Demiröz, masanın altında gördüğü eski eşi N.K.'nin, dizlerine tüfekle 3 el ateş ettikten sonra çıktı. 
SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA
Demiröz’ün, iş yerine geldiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırıda ağır yaralanan N.K., adrese sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı. Çukurova Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Sarıçam ilçesi Beyceli Mahallesi'ndeki akrabasının evinde saklandığı belirlenen Demiröz’ü operasyonla yakaladı.
TANIKLAR DİNLENDİ
Tutuklanan Oktay Demiröz hakkında, Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Boşandığı eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan açılan davaya devam edildi. Duruşmaya, hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu Oktay Demiröz ve tarafların avukatları katıldı. Saldırıda ağır yaralanan N.K. ise ameliyat olduğu için gelmedi. 
Duruşmada olayın görgü tanıkları dinlendi. N.K. ile aynı işyerinde çalışan H.Ü.,  sanığı tanımadığını belirtti.Misafiri ile işyerindeki odasında otururken N.K.’nın odaya girdiğini ve eski eşinin geldiğini söylediğini belirten H.Ü., “N.K. korkudan masanın altına saklandı.
Kameradan baktığımızda eski eşinin elinde tüfekle N.’yi aradığını gördük. Ardından odaya girdi.N.'yi masanın altında gördü. Oradan çıkardı. N. ile tartışmaya başladılar. Biz bu sırada panik halindeydik. Silahın ateş aldığını duyduk. Silahı nereye yönelttiğini ve bir isabet alıp almadığını görmedim. Silah sesini duyar duymaz dışarı çıktık. Sanığın N. ile tartışırken ve silahı ateşlerken ne söylediğini şu an hatırlamıyorum. Ben bir el ateş sesi duydum ve ofisten çıktım. Biz çıktıktan sonra tekrar silah sesi duyduk ancak kaç el ateş ettiğini hatırlamıyorum. Sanık silahını ateşledikten sonra aracına binip uzaklaştı” dedi.
‘SİZİNLE İŞİM YOK’

Olayın görgü tanıklarından K.Ü. de, arkadaşı diğer tanık H.Ü.’nün yanında misafir olarak bulunurken N.K.’nin korkuyla içeri geldiğini belirterek o korkunç saldırıyı şöyle anlattı:
“N. ofisin içerisine girdi ve telaşla eski eşinin geldiğini söyledi. Biz de kendisine sakin olmasını söyledik. Bu sırada arkadaşım H. kapıyı kapattı. N. de masanın altına saklandı. Yaklaşık 1-2 dakika sonra sanık elindeki silahı bize doğru doğrultarak ofise girdi ''sizinle işim yok'' dedi. N.'yi aradı, masanın altındaki N.'yi buldu. N. de masanın altından çıktı. Biz bu esnada ofisten dışarı çıkmaya çalışıyorduk. Bu nedenle sanık ve N.'nin arasında herhangi bir konuşma geçip geçmediğini hatırlamıyorum. Ancak bir el silah sesi duydum. Bunun üzerine biz ofisten çıktık. Biz kaçarken hatırladığım kadarıyla bir el daha silah sesi duydum. Biz işyerinin dışına çıktığımızda sanık da bizim ardımızdan geldi. Aracına binip gitti.”
TAHLİYESİNİ İSTEDİ
Tanık ifadelerine yönelik söz hakkı verilen sanık Demiröz, bir diyeceğinin olmadığını aleyhe hususları kabul etmediğini belirterek tahliyesini istedi.
Sanığın avukatı Sinem Asena Yazıcı, müvekkilinin öldürme kastı ile hareket etmediğini belirterek olay yerinde keşif yapılmasını ve tanıkların keşif mahalinde dinlenmesini talep etti.
‘MÜVEKKİLİM 6 AMELİYAT GEÇİRDİ’
N.K.’nın avukatlarından Şirin Şeyma Bulut, sanığın öldürme kastı ile hareket ettiğini ve elinde pompalı tüfekle birden fazla kişinin bulunduğu işyerine girdiği ve bu kişilerin de can güvenliğini tehlikeye attığını söyledi. Müvekkilinin olay nedeniyle 6 ameliyat geçirdiğini ifade eden Av.Bulut, “Halen daha tedavisi devam etmektedir. İlk celseye polis korumaları eşliğinde gelmiştir. Müvekkilimizin kızı, annesi lehine konuşmaması için babaannesi tarafından şiddete uğramıştır. Bu olaydan sonra çocukların geçici velayeti annelerine verilmiştir” diyerek sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.
‘TORUNUNU BOĞMAYA ÇALIŞTI’
N.K.’nın diğer avukatı İlke Yabanoğlu da şok bir iddiada bulundu. Müvekkilinin sanık tarafından evlilikleri boyunca defalarca darp edildiğini söyledi. Sanığın hem kendisinin hem de ailesinin şiddet eğilimi içerisinde olduğunu iddia ederek, “Zira sanığın annesi de çocuklara anneleri lehine konuşmamaları için baskı yapmıştır. Çocuklardan E.’nin başını su dolu kovaya sokarak ne şekilde konuşacağını söylemiştir ve çocuğu boğmaya çalışmıştır. Müvekkilin uğradığı bu eylemde sanığın
annesinin de sanığı azmettirdiğini düşünüyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız. Sanığı da bu hale getiren annesidir, sanığı böyle cani yetiştiren de annesidir. Sanık gerçekleştirdiği eylemi canavarca ve tasarlayarak gerçekleştirmiştir” dedi. Sanığın annesi S.T. hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
RAPOR ALINACAK
Mahkeme heyeti, sanık Oktay Demiröz’ün tutukluluğunun devamına karar verdi. Heyet, N.K.’nin Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek duyu ve organ zaafı kaybı yönünde kati raporun aldırılmasına, aynı zamanda yaralanmaların tek tek hayati tehlike geçirmesine neden olup olmadığı yönünde görüş bildirilmesini istedi. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
NE DEMİŞLERDİ?
Bir mağazada satış sorumlusu olarak çalışan sanık Oktay Demiröz, daha önceki savunmasında eski eşini öldürme kastının olmadığını söyleyerek, “Kızlarıma, 'Eve gelen giden var mı, size herhangi bir şey diyen var mı' diye sordum. Büyük kızım eve annesinin arkadaşının geldiğini, evde kaldığını söyledi. Bunun üzerine silahını alıp evden çıktım. Direkt eski eşimin iş yerine gittim. Üst kattaki ofiste iç tarafı görünmeyen bir masa vardı. Masanın başına doğru gittiğimde N.K. masanın altında saklanıyordu. 'Masanın altından çık' diye bağırdım. Masanın altından çıktı, 'Yapma konuşalım' dedi. Ben de 'Artık konuşacak bir şey yok' dedim, 1 el ayağına doğru ateş ettim. Daha sonra içeridekiler bağırarak kapıdan dışarıya kaçtılar, o anda elim tetiğe gitti, 1 el daha ateş ettim."dedi.

'TEKMELEYEREK ÇIKARDI'
N.K. da mahkemedeki ifadesinde, ölümden mucize eseri kurtulduğunu söyleyerek şöyle demişti:
"Kendisi şiddete meyilli biri. Psikolojik tedavi görmesini istedim. Her seferinde 'Beni yapmak istemediğin şeylere zorlama. Ben bitti demeden bitmez, Kimse beni terk edemez' derdi. Başka kadınlarla birliktelikleri yaşayan da kendisidir. Ben hamileydim, benim çocuğum zorla aldırıldı. Olaydan 1 gün önce kızım E.'yi kemerle dövüp, tüfeği kızımın önünde doldurup, 'Annenin hayatında kim var, söyle annen kiminle beraber' diyor. Kızım da 'Baba bir şey yok' demesine rağmen büyük kızıma 'Beni annenin iş yerine götüreceksin' diyerek kızımdan iş yerimin yerini öğreniyor. Plan yapıp ertesi gün de elinde pompalı tüfekle iş yerime geldi. Ben iş yerime geldiğini görünce kaçtım, saklanmaya çalıştım. Bu arada KADES'e defalarca bastım, polisi aradım, 'Beni öldürmeye geldi' dedim. İş yerinde masanın altına saklandım. Elindeki pompalı tüfeği iş yerindeki arkadaşlarıma doğrulttu. Saklandığım yerden tekmeleyerek çıkardı. 'Dur yapma. Konuşalım sakın yapma' demeye kalmadan hedef alarak peş peşe 3 el ateş etti. Bir tanesi sağ bacağıma, diğeri sol ayağıma, tekrardan sol bacağıma sıktıktan sonra kaçtı."