Sol göz altına isabet eden kurşun için 9 yıl hapis verildi

 

ADANA(HABER)-Adana’da kavga ettiği kişinin oğlunu tabancayla sol gözünün altından vurarak öldürmeye teşebbüs eden kişi 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına bir süre tutuklu yargılandıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilen sanık Erol T. İle tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı, daha önceki esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak sanığın “Adam öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Son savunması sorulan sanık Erol T., eski savunmalarını tekrarlayarak, “Olay günü Selahattin K. ile karşılaştık. Bana ‘Evimdeki silahı ihbar etmişsin’ dedi. Ben de ihbarda bulunmadığımı söyleyince yumruk attı. Ben de kendisine yumruk vurdum. Bana ‘Bekle göreceksin’ dedi. Evime gittikten sonra  kalabalık bir grup ellerinde silah ve sopalarla geldi. Karşı tarafta 2 tüfek görünce  tabancayla bir el ateş etim.  Korkup kaçarlar diye ateş etmiştim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Erol T.’yi haksız tahrik altında “İnsan öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Heyet, sanığın yurt dışına çıkış yasağının da devamına karar verdi.

-Olay

Yüreğir İlçesi Süleyman Vahit Caddesi üzerinde 6 Kasım 2019’da aralarında alacak verecek meselesi olduğu iddia edilen Erol T. İle Selahattin K. karşılaşmış, çıkan kavgada Selahattin K. yaralanmıştı. Babasını kanlar içinde gören Ahmet K. , Erol T’nin Yeşilbağlar Mahallesi’ndeki evine gitmiş tartışma sırasında Ahmet K. açılan ateş sonucu sol gözaltından yaralanmıştı.