'Uzaktan eğitim kararı geri çekilsin'



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, deprem nedeniyle AKP iktidarının üniversitelerde yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitime geçilmesi kararının daha fazla gecikilmeden geri alınmasını istedi. TBMM Başkanlığı'na eğitimde yaşanan sorunların tespiti ve çözümü için Araştırma Önergesi sunan Barut, "Pandemide uygulanan uzaktan eğitimin öğrencilerde yarattığı ruhsal, sosyal, akademik kayıplar ortaya konulduğu halde deprem yüzünden alınan bu aceleci karar sonunda öğrencilerin aynı kayıplara tekrar maruz kalmasının önü açılmıştır. Alınan bu karar ileride büyük problemler yaratacaktır" dedi.

"DEPREM VE İHMALLER VURDU"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu Araştırma Önergesi'nin gerekçelerini paylaşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Depremlerde maalesef on binlerce canımızı kaybettik . Yurttaşlarımız canlarından, yuvalarından oldu, yüz binlerce insanımız yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kaldı. Deprem sonrası büyük bir organize eksikliği ve ihmaller zinciri de eklenince başlıca en temel ihtiyaçlar karşılanamaz hale geldi" diye konuştu.

"GELECEĞİMİZE ATILAN DİNAMİTTİR"

Deprem sonrası üniversiteler için aceleyle uzaktan eğitim kararı alındığını anımsatan Ayhan Barut, şöyle devam etti:
"AKP hükümeti kamuya ait misafirhaneler, kurum otelleri ya da benzeri kurumlar öncelikle kullanıma açmak gibi çeşitli çözümler üretilebilecekken işin kolayına kaçarak üniversiteleri tatil edip depremzedelerimizi yurtlara yerleştirdi.  KYK yurtları depremzedeler için uzun süreli bir çözüm olmayacaktır. Depremzede ailelerin uzun süre kalabilecekleri mekanlara aktarılması gerekmektedir. Ayrıca pandemide uygulanan uzaktan eğitimin öğrencilerde yarattığı ruhsal, sosyal, akademik kayıplar ortaya konulduğu halde deprem yüzünden alınan bu aceleci karar sonunda öğrencilerin aynı kayıplara tekrar maruz kalmasının önü açılmıştır. Alınan bu karar ileride büyük problemler yaratacaktır.  Deprem felaketi sonrası internet bağlantısı başlı başına bir problem olurken online eğitimde depremzede öğrenciler ciddi bağlantı sıkıntısı yaşamakta, uzaktan eğitime odaklanmakta güçlük çekmektedirler.  Ayrıca uygulamalı derslerin uzaktan olmayacağı da bir aşikardır. Pandemide zorunlu olmasıyla beraber her problemde uzaktan eğitime geçilmesi ülkemizin geleceğine konulan bir dinamittir.  Hem pedagojik hem psikolojik hem de sosyolojik olarak öğrencilerin, öğretim üyeleri ve görevlilerinin, üniversitelerin faydasına olan bir karar değildir."

"GERİ ALINSIN"

Eğitimde yaşanan tüm sorunların tespiti ve çözümü ile uzaktan eğitim kararının geri alınması yönündeki talebini yineleyen Barut, "Geleceğin ve toplumların inşasında en önemli etkenin eğitim olduğu göz önüne alındığında online eğitime geçen üniversite öğrencilerinin sorunların tam anlamıyla tespit edilmesi, çözüm için gerekli önlemlerin alınması için Meclis Araştırması açılması istiyoruz" şeklinde konuştu.