Yakalanacağını anlayınca intihar etti

Adana'da otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu B.E.'yi yaralayıp, babası Kaya Erkara'yı öldürdüğü iddia edilen Mustafa Okay, Mersin'de polis baskını sırasında önce polislere ateş etti, yakalanacağını anlayınca da intihar etti. Cinayet zanlısı 2 şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı.

Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde iddiaya göre, 6 Şubat'ta kızı ile gezdikten sonra otomobiliyle evinin önüne gelen Kayhan Erkara, otoparka gireceği sırada kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Kaya Erkara hayatını kaybederken, kızı B.E. ise bacağından yaralandı.

Başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin 3 kişi olduğunu belirledi. İsimlerinin Hikmet D., Hilmi G. ve Mustafa Okay olduğu tespit edilen şüphelilerin Mersin'e kaçtığı saptandı. Polis, şüphelilerin Mezitli ilçesindeki bir sitede saklandıklarını belirledi. Cinayet Büro Amirliği ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüphelilerin saklandığı eve özel harekat polislerinin de desteğiyle baskın yaptı.

Cinayet şüphelilerden Mustafa Okay, polislere önce tabanca ile ateş açtı, ardından da yakalanacağını anlayınca başına dayadığı silahı ateşleyerek intihar etti. Diğer iki şüpheli Hikmet D. ve Hilmi G. ise yakalanarak gözaltına alındı. Mustafa Okay'ın cansız bedeni, savcı ve polislerin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından morga kaldırıldı. Evde yapılan aramada ruhsatsız 3 tabanca ele geçirilirken, Adana'ya getirilip, sağlık kontrolünden geçirilen iki şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.