Yaşar Kemal paneli düzenlendi

ADANA(HABER) -Adana'da, "Yaşar Kemal ile Çukurova'da Dünden Yarına" paneli yapıldı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza ve Yaşar Kemal Vakfınca düzenlenen panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal'in büyük bir değer olduğunu söyledi. Adana'yı, Adana'nın ırgatlarını, elçi ırgat ilişkisini, ırgat ağa ilişkisini, pamuk tarlaları, fabrikalarını Yaşar Kemal gibi anlatan olmadığını ifade eden Karalar, "Yine saygılarımızla anıyoruz. Yaşar Kemal sürekli kalbimizde yaşayacak. Masa başı yazarı değildir Yaşar Kemal, saha adamıdır." dedi.

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban da yaptığı konuşmada,Yaşar Kemal'in kitabında kendini anlattığını, yaşamını düşüncelerini bize aktardığını söyledi. Yaşar Kemal'ın çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği Çukurova'nın dil zenginliğini, acılarıyla, sevinçleriyle, coşkularıyla anılarını ve edebiyat üzerine düşüncelerini bizlerle paylaştığını vurguladı.

Konuşmaların ardından yönetmenliği Nebil Özgentürk'in yaptığı "Sözleriyle Yaşar Kemal" isimli kısa film izlendi. Ardından moderatörü Feridun Andaç'ın yaptığı "Yaşar Kemal ile Çukurova'da Dünden Yarına" isimli panele geçildi. Panelde, Buket Uzuner, Cihan Erdönmez ve Latife Tekin Yaşar Kemal'i anlattı.