AĞABEY KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS VERİLDİ

 

 

ADANA(HABER)-Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Camili Mahallesi'nde 31 Aralık 2016'da kendisinden ekmek almadıkları iddiasıyla ağabeyi Şığletif Demirkapı'yı av tüfeği ile öldüren fırıncı Mahmut Demirkapı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına olaydan 5 yıl sonra yakalanıp tutuklanan sanık Mahmut Demirkapı katıldı. Tarafların avukatlarının da katıldığı duruşmada mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasında, fırıncılık yapan sanık Mahmut Demirkapı’nın ekmek ihtiyaçlarını daha önce kendisinden karşılayan ağabeyi Şığletif Demirkapı’nın eşi Nercan Demirkapı’nın bakkaldan ekmek almasına sinirlenerek, “Bakkaldan ekmek mi aldınız?” diyerek  kızdığını belirtti. Sanığın buradan ayrılıp daha sonra av tüfeği ile ağabeyinin evinin önüne geldiğini ve bir el ateş ettiğini mütalaasında belirten savcı, sanığın bu kez olayı ailesinden telefonla öğrenen Şığletif Demirkapı’yı eve gelirken önüne çıkıp ateş ederek öldürdüğünü kaydetti.

Savcı, sanığın “kardeşi kasten öldürme, mala zarar verme ve silahla tehdit “ suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Son savunması sorulan sanık Mahmut Demirkapı, olayın kullandığı uyuşturucunun etkisiyle olduğunu söyledi.  Demirkapı, “Bu olayda maktul ağabeyimin bir suçu yoktur. O tarihte ben uyuşturucu madde kullanıyordum. Onun etkisiyle bu olay gelişmiştir. Ağabeyim ile karşılaştıktan sonra ağabeyim benim elimdeki av tüfeğini almaya çalışmıştır. Ben de tüfeği geri çekmeye çalıştım. Tüfeğe sahip olduktan sonra ağabeyime kaç el sıktığımı hatırlamıyorum. Öldürme kastı ile sıkmadım. Yaralama amacı ile sıkmıştım” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Mahmut Demirkapı’yı “Kardeşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Cezada indirim uygulamadı. Heyet, sanığa ayrıca, “Silahla tehdit” suçundan 2 yıl, “Mala zarar vermeden” de 4 ay hapis cezası verip tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.