'İstihdam vaadinizi yerine getirin'

 

Adana Diş Hekimleri Odası ile IC Medikal işbirliğiyle düzenlenen ‘i-LiNQ İle Basitleştirilmiş İmplantoloji’ konulu seminer de konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Önümüzdeki 5 yılda 46 bin yeni dişhekimi aramıza katılacak. Yeni iş olanağını yaratacak girişimleri kendi vatanımızdan bekliyoruz” dedi.

 

Ege Üniversitesi Diş Hekim Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nejat Nizam konuşmacı olarak katıldığı ’i-LiNQ İle Basitleştirilmiş İmplantoloji’ seminerinin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Önümüzdeki beş yılda yaklaşık 46 bin yeni meslektaşımız aramıza katılacak. İşsiz diş hekimi ordusu giderek büyüyecek. Ne yapacağız? Sağlık Bakanlığı'nın 12. Kalkınma hedefinde Aile Diş Hekimliğini 81 il’e yaygınlaştırma projesi ve 10 bin diş hekimini bakanlığa sözleşmeli alma vaadi vardı. Bu proje bir türlü başlamadı. Buradan bakanlığa çağrıda bulunuyoruz. Yazdığınız hedefin arkasında durun. Vaadinizi yerine getirin”

 

İŞ OLANAĞINI YARATACAK GİRİŞİMLERİ KENDİ VATANIMIZDAN BEKLİYORUZ

Bakanlığın açıkladığı ve vaad ettiği bu projelerin diş hekimi istihdamına fayda sağlayacağını ifade eden Başkan Dt. Güler, “Bakanlığın diş hekimi istihdamıyla ilgili aldığı bu önemli karar; önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde uygulamaya mutlaka geçmelidir. Sağlık Müdürlüklerinde Ağız Diş Sağlığı Birimleri kuruldu. Bu birimlerde diş hekimi istihdamının da arttırılmasını beklemekteyiz. Yeni meslektaşlarımıza yeni iş olanakları yaratılacağını umut ediyoruz. Bunun dışında dental ve medikal sanayide Biyomedikal Mühendisi çalıştırma zorunluluğu gelecek. Kanun teklifi hazırlanıyor. Buralarda da bir diş hekimi çalıştırılması, zorunlu olmalıdır. Bu gençlere iş olanağını yaratacak girişimleri kendi vatanımızdan bekliyoruz. Tüm bu konularda çabalarımız sürmektedir. Artık Türk Diş Hekimliği mezuniyet sonrası eğitimde tüm dünyaya yayılıyor. Prof. Dr. Nejat Nizam hocamız bahsetti. Vietnam'a açılıyoruz. Singapur'a gidiyoruz. Pakistan'a gidip ders anlatıyor hocalarımız. Afrika'ya gidiyoruz. Çok değerli bilgiler paylaşılıyor. Ben hocamıza değerli bilgilerini bizlerle paylaştığı için, sizlere de seminerimize katıldığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Başkan Dt. Fatih Güler’in açılış konuşmasının ardından Ege Üniversitesi Diş Hekim Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nejat Nizam, ‘i-LiNQ İle Basitleştirilmiş İmplantoloji’ konusunda katılımcılara seminer verdi. Merak edilen soruları yanıtladı.



Diğer Fotoğraflar