Pozantı’da Çöp Toplama Etkinliği Düzenlendi

Pozantı Belediye personeli ve lise öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilinci oluşturmak adına çöp topladı.

 

Pozantı’da çevre bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte 20 belediye personeli ve 40 lise öğrencisi 22 dönümlük Akköprü Mesire Alanını temizlediler.

 

Pozantı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe; Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek, Belediye Başkan Vekili Durmuş Taşpınar, Başkan Yardımcısı Mehmet Öner, Temizlik İşleri Müdürü Beyza Yıldırım, Zabıta Müdürü Yaşar Süllü, belediye personeli ve Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Beyza Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “5 Haziran Dünya Çevre Gününde farkındalık oluşturmak için 22 dönüm büyüklüğündeki Akköprü Mesire Alanındaki çöpleri topladık. İnsanlar yiyip içip gittikten sonra bir dahaki gelişlerinde tertemiz bir yer bekliyorlar ama giderken arkalarına bile bakmıyorlar. Henüz Haziran ayında olmamıza rağmen şuan bu etkinliği mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkta gerçekleştiriyoruz. Pozantı ilçemiz her ne kadar yayla ilçesi olsa da öğlen saatlerinde yapmış olduğumuz bu etkinlikte sıcağı oldukça hissediyoruz. Temizlik personelimiz her gün bu şartlarda üstün bir performans sergiliyor. Tüm çabamız gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya miras bırakabilmek. Doğa her zaman karşılık verir. Biz doğayı yordukça, saygı duymadıkça doğa bizi üzmeye devam edecek.”

 

POZANTI’NIN KIYMETİNİ BİLELİM, DOĞAYA SAYGILI OLALIM

Yapılan çevre temizliğiyle alakalı öğrencilere teşekkür eden İlçe Kaymakamı Ekrem Güdek; “Böyle bir organizasyonda bizleri buluşturan Belediye ekiplerimize teşekkür ederim. Sıcakta olsa bugün liseli öğrencilerimizle birlikte küçük büyük demeden çöp topladık. Bulunduğumuz piknik alanı aslında çokta pis değildi ama yine de sizlerin aracılığıyla buradan vatandaşlarımıza rica ediyoruz. Piknik yapmaya nasıl poşetlerle malzemelerinizi getiriyorsanız buradan ayrılırken de çöpleri bir poşete koyup çöp konteynerlerine atabilirler. Bu dünya, bu hayat bizim. Pozantı olarak yemyeşil bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmeli doğaya saygılı olmayız.” Dedi.



Diğer Fotoğraflar