“Adana’yla birlikte Türkiye kalkınacak”
Haber
21 Temmuz 2024 - Pazar 13:06
 
“Adana’yla birlikte Türkiye kalkınacak”
Çukurova GİAD’ın zirvelerinde, projelerinde dile getirilmişti. Sakarya’dan konteyner limanı teşekkürü
Ekonomi Haberi
“Adana’yla birlikte Türkiye kalkınacak”

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Basra’yı Akdeniz’e bağlayacak Adana Ana Konteyner Limanı’nın tahsisinin onaylanmasının Adana ve Çukurova için çok önemli olduğunu söyledi. Sakarya, “Ana Konteyner Limanı, Dünya Kenti Adana’nın hak ettiği, kentimizin yanı sıra bölgemizi sanayide, ticarette ve ihracatta çok güçlü hale getirecek bir yatırımdır. Ana Konteyner Limanı Adana’yla birlikte ülkemizi de kalkındıracaktır” dedi.

  Çukurova Zirvesi toplantıları, analiz, araştırmalar ve programlarda Adana’nın sahip olduğu yatırım avantajlarını dile getirip, öneriler sunduklarını hatırlatan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “Yakın zamanda Ankara’da ziyaret ettiğim Ömer Çelik bakanımızın Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin onaylandığı müjdesi tüm Adanalıları mutlu etmiştir. Liman projesi Adana için çok büyük bir projedir. Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler,  Kuzey Afrika’ya yakınlığıyla jeopolitik konum olarak çok önemli bir yerde bulunan Adana’ya ana konteyner limanı yapılması, bizim dile getirdiğimiz ve Adana için istediğimiz önemli yatırımlardan biriydi” diye konuştu.

Adana’nın sorunlarının ve potansiyelinin farkında olan sivil toplum örgütü olarak bu konuyu her platformda ve açıklamalarda dile getirdiklerini vurgulayan Sakarya, şunları söyledi:

 

  “2013’teki zirvede, Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’ne vurgu yaparken, bu bölgenin jeopolitik önemine dikkat çekmiş, bölgenin Avrupa, Akdeniz Bölgesi ve Kuzey Afrika ülkeleri için çok önemli bir HUB olduğuna değinmiştik, liman vurgusu yapmıştık. Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’nde yapılacak yatırımlarla bu bölgenin tamamında Adana hakimiyetinin olacağından, bu bölgeyle birlikte ülkemizin çok ciddi bir kalkınmaya geçeceğinden, Asya’dan, Uzak Doğu’dan, Afrika’dan gelecek malların aktarma yerinin Adana olacağından söz etmiştik. Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’nin ileri teknoloji ürünlerin de üretildiği bölge haline getirilmesi, birbirini tamamlayacak yatırımların yapılması, katma değeri yüksek ürünlerin üretileceği tesislerin yapılmasıyla Adana’nın Ortadoğu, Kuzey Afrika, Akdeniz’in parlayan yıldızı, dünyanın doğusuyla batısını bir araya getirecek ticaret köprüsü olacağından bahsettik. 2023’teki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin hemen ardından yaptığımız açıklamada da, Yumurtalık’taki liman yatırımının Adana için elzem olduğunu, ülkemizin büyük menfaatine olacağını dile getirmiştik. Tüm bunların gerçekleşmesiyle Adana sadece Türkiye’nin değil, tüm coğrafi bölgenin parlayan yıldızı olacak.  Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi, Türkiye’nin Jurong Adası’dır, ekonomide kurtuluş reçetesidir. Gelişmiş sanayi kültürü, alt yapısı ve ulaşım olanaklarıyla Adana, yatırımcılar açısından çok daha avantajlıdır. Yıllardır İstanbul’a alternatif gösterdiğimiz Çukurova Metropolü’nün başkenti Adana’da yapılacak Ana Konteyner Limanı, kentimizi ve bölgemizi sanayi, ticaret ve ekonomide güçlendirecek,  ülkemize büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye, Adana ile büyüyecektir. Adana Ana Konteyner Limanı tahsisini imzalayan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan bakanımız sayın Ömer Çelik’e, eski valimiz sayın Süleyman Elban’a,  göreve geldikten sonra emek sarf eden Adana Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger’e Adana’mız adına teşekkür ediyoruz. Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı, kentimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

SCHRÖDER NE DEMİŞTİ?

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Çukurova GİAD’ın 2013’te yaptığı Çukurova Zirvesi’nde, Adana'nın Türkiye'nin gelişimi açısından büyük önemi bulunduğunu belirterek, "Dünyanın enerji kaynaklarının yüzde 70'i doğuda bulunuyor, tüketici AB ülkeleri ise batıda. Türkiye doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birleştiriyor. Bu nedenle Türkiye, enerji kaynakları sınırlı olsa bile dünya enerjisini etkileme potansiyeli oldukça yüksek. Bu doğrultuda Adana şehrinde enerjinin önemi gittikçe artıyor. Zaten Financial Times Dergisi tarafından da Adana, geleceğin doğrudan yabancı yatırım bölgeleri arasında gösterildi. Adana bölgesi, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyümesinde ve Avrupa'nın gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacaktır" demişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “Adana’yla, birlikte, Türkiye, kalkınacak”, , , ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
“Adana’yla birlikte Türkiye kalkınacak”
“Adana’yla birlikte Türkiye kalkınacak”
“Adana’yla birlikte Türkiye kalkınacak”
Yorumlar
Haber Yazılımı