'Elektrik fiyatları neden düşürülmedi?'
Haber
15 Mart 2022 - Salı 12:18
 
'Elektrik fiyatları neden düşürülmedi?'
Adana Milletvekili Koncuk, tarımsal sulamada KDV'nin kaldırılmasını istedi
Siyaset Haberi
'Elektrik fiyatları neden düşürülmedi?'

ADANA(HABER)-Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada tarımda 2022’nin çok zor geçeceğini tarımdaki girdi maliyetlerine yapılan zamlarla kendini iyice htirdiğini söyledi.

"Sulamada kullanılan elektriğe gelen yüzde 92’lik zamla elektrik faturaları yaklaşık iki katına çıkmıştır" diyen Milletvekili Koncuk şunları söyledi:

"Bu durum üreticiyi kara kara düşündürmektedir. Yoğun tepkiler üzerine meskenlerde kullanılan elektrik zammında geri adım atılır iken, tarımsal sulamada ise değişen hiçbir şey olmamıştır."

Milletvekili Koncuk, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını için soru önergesi verdiğini söyledi. Verdiği önergede şöyle dedi:

“Tarımsal sulamadan dolayı tarım ürünleri ve gıda fiyatlarında ciddi artışlar olacaktır. Bu durumda sadece çiftçi değil, tüketici de çok ağır bedeller ödeyecektir. Yaşanması muhtemel bir durumun önüne geçilmesi için sulamada kullanılan elektrik bedelinde yapılan zamların belli oranda geri çekilmesi ve vergilerden arındırılması yönünde bir çalışma yapılması gerektiğini, mesken tarifesinde olduğu gibi tarımsal sulamada KDV'nin kaldırılması ya da yüzde 1'e çekilmesi yönünde bir çalışma olmalıdır.” 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Elektrik, fiyatları, neden, düşürülmedi?',
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan