Gençler hem öğrendi hem eğlendi
Haber
30 Temmuz 2024 - Salı 20:32
 
Gençler hem öğrendi hem eğlendi
İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi, gençleri eğitici etkinliklerle buluşturdu
Eğitim Haberi
Gençler hem öğrendi hem eğlendi

 

İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi, yaz dönemi boyunca ortaokul ve lise çağındaki çocuklara yönelik düzenlediği yatılı yaz okulu ve Kuran kursunu başarıyla tamamladı. Kursa katılan 45 öğrenci, hem dini bilgiler edindi hem de çeşitli eğitici etkinliklerle dolu bir kurs dönemi geçirdi.


Bu yılki kamp programı, çocukları telefon ve tabletten uzaklaştırarak eğlenerek öğrenmelerini amaçladı. Öğrencilere değerler eğitimi, Kuran-ı Kerim, Siyer dersleri, cemaatle namaz ve tesbihat gibi dini bilgiler verildi. Ayrıca, Filistin, boykot ve Arakan gibi güncel meselelerde farkındalık artırıcı programlar da yer aldı.
 

Eğitici etkinlikler arasında dikiş atölyesi, mutfak atölyesi, takı yapımı ve kil ile maske yapımı gibi el becerilerini geliştirici aktiviteler de bulunuyordu. Oyun ve yarışmalarla öğrencilerin sosyal etkileşimleri desteklendi.
 

Etkinlikler kapsamında, öğrenciler Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Meteoroloji Mühendisi Ayhan Gültekin, hava durumu ve küresel ısınma hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı ve hava ölçümü için gönderilen balon uçuşuna tanıklık ettiler. Ayrıca, İlim Yayma Cemiyeti Adana Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Kılınç, "Sosyal Medyayı Doğru Kullanma ve Yaşanacak Problemlerle Başa Çıkma Yolları" konusunda öğrencilere yönelik bir konferans verdi.


Kampın sonunda, Kuran okumaya geçen öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edildi ve tüm öğrencilere anı defteri dağıtıldı. Program, Hacı Nuri Çomu Camii'nde kılınan Cuma namazı, ardından yapılan dondurma ve yemek ikramı ile son buldu. Kamp boyunca yapılan etkinlikler ve eğlencelerle öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi sağlandı.
 

İlim Yayma Cemiyeti Adana İl Başkanı Nuri Çomu, "Amacımız, çocuklarımızı yaz döneminde faydalı ve eğitici etkinliklerle buluşturarak onların gelişimine katkı sağlamak. Bu tür programlarla, çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Emeği geçen herkese özellikle de yaz okulumuza katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
 

Programın kapanışında, İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Demirci, Hüseyin Turgut Bahar ve Uğur Tamer de yer aldı. Kamp süresince verilen eğitim ve etkinliklerle öğrencilerin hem bilgi hem de manevi açıdan zenginleşmesi sağlandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gençler, hem, öğrendi, hem, eğlendi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Gençler hem öğrendi hem eğlendi
Gençler hem öğrendi hem eğlendi
Gençler hem öğrendi hem eğlendi
Gençler hem öğrendi hem eğlendi
Gençler hem öğrendi hem eğlendi
Yorumlar
Haber Yazılımı