Kayınbiraderini öldüren müebbet hapse mahkum oldu
Haber
07 Mart 2022 - Pazartesi 20:45
 
Kayınbiraderini öldüren müebbet hapse mahkum oldu
Sanık Y.A.'nın son savunmasında beraatini istemesi mahkemede şok etkisi yarattı
Asayiş Haberi
Kayınbiraderini öldüren müebbet hapse mahkum oldu

Adana'nın Yüreğir İlçesi Serinevler Mahallesi'nde 29 Eylül 2020'de kayınbiraderi M.K.'yı öldüren sanık müebbet ve 5 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Y.A. ve O.K. ile tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında,sanık Y.A'nın karısının ağabeyleri M.K. ve O.K. ile daha önceye dayanan bir husumet nedeniyle tartışmaya başladığı, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu O.K'nin pompalı tüfekle Y.A'yı yaraladığı, Y.A'nın da ikametinin damına çıkarak elindeki tabancayla 2 el ateş ederek M.K'yi öldürdüğünü belirterek her 2 sanığın da cezalandırılmasını istedi.

Karar için son savunmasını yapan Y.A. tahliyesi ile birlikte beraatini istedi. Sanık O.K. ise suçlamaları kabul etmeyip beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Y.A'yı "kasten öldürme" suçundan müebbet, "kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ise toplamda 5 yıl 1 ay 15 gün, sanık O.K'yi ise "haksız tahrik altında kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 7 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kayınbiraderini, öldüren, müebbet, hapse, mahkum, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı