Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk
Haber
08 Ağustos 2024 - Perşembe 17:27
 
Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk
Kızılay, Çukurova Üniversitesi ile 'Biz İyilik Severiz' Projesi başlattı
Gündem Haberi
Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk

Türk Kızılay ve Çukurova Üniversitesi, kan hastalıklarının ve düzenli kan bağışının önemi konusunda farkındalığı artırmak için “Biz İyilik Severiz (BİS)” projesi başlattı. Türkiye’de bir ilk olan bu kapsamlı proje ile iyilik ordusu yeni neferler kazanacak.

 

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in katılıyla Ç.Ü’de düzenlenen toplantıda, proje kapsamında protokol imzalandı. 

 

Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak için büyük çaba harcadıklarını belirterek, “Türk Kızılay olarak, düzenli kan bağışının yanı sıra talasemili ve orak hücre anemili bireylerin kan ihtiyacı konusunda toplumsal bilinci geliştirmek üzere Çukurova Üniversitesi’yle iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Projenin kapsamına ilişkin bilgi veren Saygılı, bu iş birliği protokolü ile üniversitenin tıp fakültesi eğitim programına "Kan Hastalıklarını Önleme ve Kan Bağışı" konusu eklenerek her yıl düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirileceğini bildirdi. Saygılı, “Üniversite bünyesinde Talasemi Günleri düzenlenmesi, kan hastalıkları konusunda bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi ve iki kurum arasında pek çok işbirliğini öngören projemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Saygılı’nın duyarlılığı ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiği Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ise gönüllü bağışın önemine vurgu yaparak, Kızılay ile işbirliği yaptıkları bu projenin bir model olacağını ifade ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kızılay'dan, Türkiye'de, bir, ilk,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk
Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk
Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk
Kızılay'dan Türkiye'de bir ilk
Yorumlar
Haber Yazılımı