O şoföre 4 yıl hapis verildi
Haber
19 Eylül 2024 - Perşembe 07:28
 
O şoföre 4 yıl hapis verildi
Adana’da Hatice Sabahi’nin halk otobüsünün açık bırakılan kapısından düşerek ölmesiyle ilgili davada sanık şoförün cezası belli oldu
Asayiş Haberi
O şoföre 4 yıl hapis verildi

 

Neşet KARADAĞ- ÖZEL HABER

 

Adana’da seyir sırasında özel halk otobüsünün açık bırakılan kapısından düşerek ölen Hatice Sabahi'nin (74) ölümüne neden olduğu iddiası ile tutuklu yargılanan otobüs şoförü  Vedat Korkmaz  (52) 4 yıl hapis cezasına mahkum edilerek tahliye oldu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne 24 Nisan 2024'te kontrole giden 6 çocuk annesi Hatice Sabahi, evine dönmek için Vedat Korkmaz'ın kullandığı 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi. İddiaya göre, sürücünün direksiyon başında sigara içtiği otobüs, kapısı açık şekilde ilerlediği sırada Sabahi, Balcalı Mahallesi Kongre Merkezi yakınında otobüs kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi, açık olan kapıdan düşüp, başını asfalta çarptı. Kaza, araç içi kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan sürücü Vedat Korkmaz, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Sabahi'nin, beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirlendi.

SABAHİ ÖLDÜ, ŞOFÖR TUTUKLANDI

Kafatasında biriken kan boşaltıldıktan sonra yoğun bakım ünitesinde entübe edilen Sabahi, 4 gün sonra yaşamını yitirdi. Sabahi'nin ölümünün ardından sürücü Vedat Korkmaz, tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Korkmaz, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

KARAR VERİLDİ

Vedat Korkmaz’ın, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın üçüncü celse duruşmasında karar verildi. Duruşmaya, 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen tutuklu sanık Vedat Korkmaz, müştekiler Hatice Sabahi'nin eşi Cemil Sabahi, oğlu Selahattin Sabahi ile taraf avukatları katıldı.

RAPOR: ŞOFÖR ASLİ, ÖLEN TALİ KUSURLU

Mahkeme hakimi , Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı’ndan beklenen raporun geldiğini belirtti. Rapora göre, şoför Vedat Korkmaz’ın duraktan yolcu alması akabinde, kapıları kapattıktan sonra harekete geçmesi gerekirken, anılan bu hususun aksine yolcuyu alarak kapıları açık halde seyir haline geçtiğinde, duraktan bindiği otobüsün oturduğu ön koltuğundan kart basmak için ayağa kalkarak ön tarafa doğru gelen yolcusu Hatice Sabahi’nin dengesini kaybederek açık olan ön kapıdan yol üzerine düştüğünü olayda dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı hareketleriyle asli kusurlu olduğu belirtildi. Ölen Hatice Sabahi’nin de oturduğu ön koltuktan kart basmak için ayağa kalkıp hareket halinde olan araç demirlerine sıkıca tutunmadan ön tarafa doğru ilerlerken, dengesini kaybederek otobüsün açık olan ön kapısından yere düştüğü olayda, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davrandığı için tali kusurlu olduğu kaydedildi.

‘DENGESİNİ KAYBEDEREK AÇIK KAPIDAN DÜŞTÜ’

Son savunması sorulan sanık şoför Vedat Korkmaz, eski savunmalarını tekrarladığını belirterek, “Durakta bekleyen Hatice Sabahi’yi aracın ön kapısından yolcu olarak aldım. Kendisi kartı basmadan aracın ön yolcu koltuğuna oturdu. Daha sonrasında ben hareket haline geçtim. Yaklaşık 60 metre civarında seyir halinde bulunduktan sonra aracın ön yolcu kapısı açık iken Hatice Sabahi’nin kart basmak için ayağa kalktığını ve aracın içinde bulunan demir tutacağı tutmak istediğini fark ettim. Sonrasında kendisi dengesini kaybederek aracın açık olan ön kapısından düştü. Ben ani fren yapmadım. Hatta seyir halindeyken durağa da yaklaşmış vaziyetteydim. Aracımla düşen kadının üzerinden geçmedim” diyerek kendisini savundu.

Ölen Hatice Sabahi’nin eşi Cemil ve oğlu Selahattin Sabahi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

ŞOFÖR TAHLİYE OLDU

Mahkeme hakimi, sanık şoför Vedat Korkmaz’ı önce “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 3 yıl hapis cezasına mahkum etti. Hakim, daha sonra, sanığın cezasını,  eylemini “Bilinçli taksirle” gerçekleştirdiği gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına yükseltip tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak tahliye etti. Ayrıca, sanığın ehliyetine de bir yıl süreyle el konulması kararlaştırıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: O, şoföre, 4, yıl, hapis, verildi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
O şoföre 4 yıl hapis verildi
O şoföre 4 yıl hapis verildi
O şoföre 4 yıl hapis verildi
O şoföre 4 yıl hapis verildi
O şoföre 4 yıl hapis verildi
Yorumlar
Haber Yazılımı