Şehitler ve gaziler adına fidanlar dikildi
Haber
17 Mart 2022 - Perşembe 20:17
 
Şehitler ve gaziler adına fidanlar dikildi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Bakır, yanan ormanları yeşillendirerek Adana’ya yeniden nefes olacaklarını söyledi
Yaşam Haberi
Şehitler ve gaziler adına fidanlar dikildi

ADANA(HABER)-​Adana'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Toprağı Vatan Yapan Yiğitlerin Yeşeren Fidanları" ağaçlandırma projesi kapsamında gaziler ve şehitler adına fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Sarıçam ilçesi Gökbuket Mahallesinde 2021 yılında yangından zarar gören alanda  gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Dernek Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer, Ağaçlandırma Şube Müdürü İlhan Köse, Adana Orman İşletme Müdürü Mesut Serter, Müdür Yardımcısı Sebahattin Babul, Ağaçlandırma Şefi Mahir Cidetli, kamu ve sivil toplum kuruluşu temscileri ile şehit aileleri ve gaziler ile Orman Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.

Dernek Başkanı Bakır yanan ormanları yeşillendirerek Adana’ya yeniden nefes olacaklarını belirterek; “Şehadete eren yiğitlerimiz için ciğerimiz nasıl yanmıssa yanan ormanlarımıza da aynı şekilde ciğerlerimiz dağlanmıştır. Bizler bu acılarımızı en azından dikilen fidanlarla yeniden geleceğimize umut olarak yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü dolayısıyla şehitlerimiz ve ebediyete göçen gazilerimizin isimlerinin dikilecek fidanlara verileceğini belirterek; “Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet  diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Diktiğimiz bu fidanlarla şehitlerimizin isimlerini her zaman yaşatacağız" dedi.

Daha sonra şehitlerin yakınları ile birlikte şehitlerin isimlerinin verildiği fidanlar toprakla buluşturulup can suyu verildi. Her şehit için bir fidan dikilerek 300 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Şehit aileleri ve katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı fidan dikiminde, şehit aileleri çocuklarının isimlerinin fidanlar ile birlikte yaşayacaklarını söyledi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şehitler, ve, gaziler, adına, fidanlar, dikildi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Şehitler ve gaziler adına fidanlar dikildi
Şehitler ve gaziler adına fidanlar dikildi
Yorumlar
Haber Yazılımı