Ayakta alkışlandılar

 

Adana’da 2008 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Çukurova Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosunun konseri ayakta alkışlandı.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki Çukurova TSM Kadınlar Korosunu konseri yaklaşık 3 saat sürdü. Koroyu Birinci bölümde Erdal Kargören ikinci bölümde de Mustafa Taşçı yönetti. Zafer Ulusal kemanla taksimleri yaptı. 28 şarkı Suzan Meyancı, Fatma Dilber, Makbule Orel, Fatma Yumurtacı ses ve sazları ile yer aldı. Korodaki kadınlar Aygül Gezirgen, Fatma Yunar, Nigar Sel basan, Zeynep Tamcı, Dilek Öngören, Meryem Karagül, Serap Güde Safer,Neslihan Gök, Fatma Kara, Ceylan Kaşısarı Suna Eğribayat, Nesrin Laçin, Gülben Hayrangül, Sibel Dişlen, Lütfiye kurtoğlu, Gül Çalıkuşu, Şenay Pekdağ , Berrin Coşar, Nilgün Öncül solist olarak yer aldı.

Günün sevilen 28 şarkısının seslendirildiği konserde, Koroyu Birinci bölümde Erdal Kargören ikinci bölümde de Mustafa Taşçı yönetti. Koroda Selahattin Aşkıner, Muhterem Öğretmen, Haluk Aydın, Gülnur Tanrıtanır, Fatma Dilber,Koray Öcal, Erdal Kargören, Meryem Karagül Mustafa Güngör,Serap Seda Güngör, Gül Çalıkuşu yer aldı.

2008 yılında Yücel Gür ve Melek Kurt tarafından kurulan Çukurova Türk Sanat Müziği Kadınlar korosu bugüne kadar çok sayıda konser verdi.  Kadınlar Korosu kurucularından Melek Kurt,  2008 yılında girişimci kadınlar tarafından 8 kadın kooperatifi kurularak üst birlik oluşturulduğunu el sanatları, gıda, tarım, eğitim, seramik kültür gibi konularda çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu çalışmalar kapsamında Çukurova TSM Kadınlar Korosunun da oluşturulduğunu söyledi. Kooperatifin 2018 yılında fesh edilmesine rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Melek Kurt, “ Koro yılda iki kez konser veriyor. Kooperatifler fesh edildikten sonrada dağılmadı ve konserlerine devam etti.” dedi.

Öte yandan, kadınlar korosunun bundan sonraki çalışmalarında Kadın yöneticinin olmasına özen gösterileceği belirtildi.



Diğer Fotoğraflar