“Gelir borcun dört katı mı yoksa kalem oyunu mu?”
Haber
29 Mayıs 2024 - Çarşamba 13:09
 
“Gelir borcun dört katı mı yoksa kalem oyunu mu?”
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, sık sık “Borcu gelirinin dört katı olan belediyeyi, geliri borcunun dört katı haline getirdik” ifadelerini kullanan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a önemli ve çarpıcı sorular yöneltti.
Siyaset Haberi
“Gelir borcun dört katı mı yoksa kalem oyunu mu?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’a yönelttiği sorularla Adana Büyükşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu açmazları ve zıtlıkları kamuoyunun gündemine taşıdı.

ÖDEMELERDE NEDEN SIKINTI VAR?

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ı Belediyenin borçlarını açıklamaya davet etti. Çalışanların maaşlarının son birkaç aydır eksik yatırıldığı, sosyal haklarıyla ilgili ödemelerin geciktirildiği, ayrıca firma alacaklarının da düzenli ödenemediği yönündeki kamuoyuna yansıyan bilgileri hatırlatan Başkan Kanlı, bu şartlarda sanatçılarla düzenlenen çok pahalı şölenleri de sorguladı.

“ÖNCE AĞLADI SONRA TAKTİK DEĞİŞTİRDİ”

Başkan Yusuf Kanlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar geçen dönemi, ‘Borcumuz fazla’ diyerek, sürekli ağlayarak ve bu bahane ile göze dokunur bir hizmet üretmeden geçirdi. Yine geçen dönemin son bir yılından itibaren ise taktik değiştiren ve ağlamayı bırakan Zeydan bey, ‘Borcu gelirinden dört kat fazla olan belediyeyi, geliri borcundan dört kat fazla hale getirdik’ demeye başladı.”

DEVLETİN HER AY GÖNDERDİĞİ PARALAR…

“Kendisini ‘Hesap adamı’ olarak da tanımlayan ve sık sık ‘Mali mucize yaratmakla’ övünen Zeydan beyin verdiği bu bilgilere istinaden soruyoruz: Özellikle son üç yıldır Belediyenin gelirleri hangi alanlarda, hangi kalemlerde ne kadar artmıştır? Devletin gönderdiği, İller Bankası’nın bu gelirler içindeki payı nedir? Belediyenin 31 Aralık 2023 tarihindeki borcu ne kadar idi, şimdi ne kadar ve nelerden oluşmaktadır?”

“GELİR, BORCUN DÖRT KATI İSE…”

“Sizin ifadenizle ‘Geliri borcunun dört katı olan Belediye’, işçi maaşlarını ve firma alacaklarını neden eksik ödemektedir, çalışanların sosyal haklarını neden geciktirmektedir? Gelir borcun dört katı ise tüm borçları ödemeyi ve faiz yükünden kurtulmayı neden düşünmüyorsunuz? Bu durumu, ‘Parayı iyi kullanma’ beceriniz ile mi izah edeceksiniz?”

ADANA’DA VE DIŞARIDA KONSER VE ŞÖLEN

“Adana Büyükşehir Belediyesi bu sorunlarla boğuşurken aynı zamanda neden savurganlık yarışına soyunmuştur? Mesela 19 Mayıs bahanesiyle dışarıdan getirtilen sanatçılarla Adana’da yapılan konser ve şölenler Belediyeye kaça mal olmuştur? Ayrıca Adana dışında CHP’li Nizip Belediyesi için yine 19 Mayıs şenlikleri ve konser düzenleme işine Adana Büyükşehir Belediyesi veya kuruluşları üzerinden hangi gerekçelerle ne kadar ödeme yapılmıştır? Başka il ve ilçelerde de böyle şölenlere destek oluyor musunuz? Devletin ‘Tasarruf Genelgesi’ yayımladığı bir dönemde bu tür savurganlıklardan neden vazgeçmiyorsunuz?”

Kaynak: Editör:
Etiketler: “Gelir, borcun, dört, katı, mı, yoksa, kalem, oyunu, mu?”,
Yorumlar
Haber Yazılımı