‘Niye beni öldürdün?’
Haber
04 Haziran 2024 - Salı 16:41
 
‘Niye beni öldürdün?’
5 aylık hamile eşini boğarak öldüren katil zanlısı koca, mahkemedeki savunmasında eşini her gün rüyasında gördüğünü söyledi
Asayiş Haberi
‘Niye beni öldürdün?’

Adana'da, hamile eşi Hatice Demir'i (20), elleriyle boğarak öldürdüğü iddia edilen Emrah Demir (27) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle yargılanmaya başladı. Katil zanlısı koca, “Eşim her gün rüyama giriyor ‘niye beni öldürdün?’ diyor. Hakim bey bana ne ceza verirseniz verin razıyım” dedi.

BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

Seyhan ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde oturan Emrah Demir, 29 Ekim 2023’te 5 aylık hamile olan 1 yıllık eşi Hatice Demir ile uyuşturucu kullandığı için gece saatlerinde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Demir, ‘Kurtarın beni’ diye bağıran eşi Hatice Demir’in bağırmaması için eliyle ağzını, yüzünü kapattı. Bir süre sonra Hatice Demir hareketsiz kalıp yere düştü. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Hatice Demir'in hayatını kaybettiği belirlendi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan ve hakkında Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Eşini öldürme” suçundan dava açılan Emrah Demir yargılanmaya başladı. Duruşmaya tutuklu sanık Emrah Demir, öldürülen Hatice Demir’in annesi Belgin, babası Ali Turgut ile tarafların avukatları katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI OYA TEKİN’DE ADLİYEYE GELDİ

Duruşma öncesi, kadın cinayetlerinin avukatlığını yapan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin adliyeye gelerek öldürülen Hatice Demir’in aile yakınları ile görüştü.

‘UYUŞTURUCU KULLANDIĞIM İÇİN BANA TOKAT VURDU’

Ses kaydı alınarak yapılan duruşmada hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Emrah Demir, eşini öldürdüğü için çok pişman olduğunu söyledi. Olay günü uyuşturucu kullandığını ifade eden Demir, “İşten eve geldim, daha sonra bir yere gidip uyuşturucu aldım. Eşim beni arayıp ‘eve gel’ dedi. Gelemeyeceğimi söyledim. Israr edince eve geldim. Tartıştık, uyuşturucu kullandığım için bana tokat vurdu. Haklı olduğu için sesimi çıkartmadım. Dışarı çıktım” dedi. Demir, eşini nasıl öldürdüğünü de şöyle anlattı:

 

‘KURTARIN BENİ’

“Eve geldikten sonra yemek yedim. Tekrar uyuşturucu kullandım. Kafayı buldum. Televizyon seyrediyordum. Eşim uyuyacağım diyerek kapattı. Uyurken eşim telefonumu alıp karıştırdı. Ben de onun telefonunu aldım, ‘Bana güvenmiyor musun?’ dedi. Telefon ve uyuşturucu yüzünden tartıştık. ‘Babamlara gideceğim’ dedi. Bana vurdu, ben de ona vurdum. ‘Kurtarın beni’ diye bağırdı. Boğuşma sırasında bağırmaması için elimle ağzını yüzünü kapatmaya çalıştım. Yere düştü ağzından köpük geliyordu. Hastaneye götürmek istedim ‘yok’ dedi. Sesler üzerine babam eve geldi, kapıyı çaldı. Kapıyı açmadım, sonrasını hatırlamıyorum.”

‘ERKEK ÇOCUĞUM OLACAKTI’

Eşini öldürdüğünü olaydan sonra götürüldüğü Ruh Hastanesi’nde öğrendiğini ifade eden Demir, “Ben eşimi çok seviyordum. Erkek çocuğum olacaktı. Allah belasını versin bu uyuşturucunun, bu uyuşturucu yüzünden ne yaptıysam yaptım.  Kafayı yedim. Eşim her gün rüyalarıma giriyor, bana ‘Beni niye öldürdün?’ diye soruyor. Hakim bey bana ne ceza verirseniz verin. İsterseniz 100 yıl verin. Cezaevinde birilerine zarar vermekten korkuyorum. Beni tekrar ruh hastanesine yatırın” dedi.

‘KIZIMIN CENAZESİNİ KAYBEDECEKLERDİ’

Öldürülen Hatice Demir’in babası Ali ve annesi Belgin Turgut, kızlarını öldüren damatları ile damatlarının anne ve babasından da şikayetçi oldu. Baba Ali, “Sabaha kadar bize haber vermediler. İsimsiz telefonla beni aramasaydılar haberimiz olmayacaktı. Kızım ‘Kurtarın beni’ diye bağırmış. Aramasaydık kızımın cenazesini kaybedeceklerdi” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Emrah Demir’in tutukluluğunun devamına  karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Niye, beni, öldürdün?’,
Yorumlar
Haber Yazılımı