'Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün yolunda sonsuza kadar yaşayacaktır'
Haber
15 Temmuz 2024 - Pazartesi 11:07
 
'Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün yolunda sonsuza kadar yaşayacaktır'
Başkan Zeydan Karalar, geçmişte yaşanan darbelerin demokrasiye zarar verdiğini ve ülkeyi her açıdan geriye götürdüğünü söyledi
Gündem Haberi
'Türkiye Cumhuriyeti,  Atatürk’ün yolunda sonsuza kadar yaşayacaktır'

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türk Milleti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru yürümeye daima devam edeceğini, köklü demokrasinin temel kriterlerinden birinin halkın iradesine saygı olduğunu söyledi.

 

Geçmişte yaşanan darbelerin demokrasiye zarar verdiğini ve ülkeyi her açıdan geriye götürdüğünü kaydeden Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütü, halk iradesine müdahale ederek yönetimi ele geçirme girişiminde bulunmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin temellerini, iç ve dış düşmanların yıkmayı asla başaramayacakları şekilde sağlam atmıştır. Halkımız kendi iradesinin dışında bir güce boyun eğmeyeceğini tarih boyunca defalarca göstermiştir. Hiçbir terör örgütü, dış mihrak ve kötü niyetli güç odağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olmasına engel olamayacak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru ilerlemesinin önünü kesemeyecektir. Ülkemiz demokrasi ile çok daha güçlüdür.” 

Başkan Zeydan Karalar mesajını, “Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyor, halk iradesine sahip çıkan milletimize şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle sonlandırdı.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Türkiye, Cumhuriyeti,, , Atatürk’ün, yolunda, sonsuza, kadar, yaşayacaktır',
Yorumlar
Haber Yazılımı